Πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ιστοσελίδα
https://primeminister.gr/

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα.

Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital.

Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.

Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη.

Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015.

Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012.

Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής».

Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Σπήλιος Λιβανός

Ο Σπήλιος Λιβανός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου του 1967.

Είναι γιος του Διονύση Λιβανού και της Αλίκης Κυριακίδου και ανιψιός του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες (University Amherst) της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Συγκριτική Πολιτική Ανάλυση (University of Reading της Αγγλίας).

Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ελλάδα ως στέλεχος Εταιρικής Ανάπτυξης ιδιωτικών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, ίδρυσε εταιρεία ανάπτυξης ιδιωτικών κατασκευαστικών έργων και διαχείρισης ακινήτων με δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Το 2009 ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και το 2013 τη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

Αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, ορίστηκε Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Προέδρου.

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 εξελέγη εκ νέου βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και στη συνέχεια του ανατέθηκαν από τον πρωθυπουργό τα καθήκοντα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ.

Μέχρι την ανάληψη τον καθηκόντων του ως υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων στις 5/1/2021 διετέλεσε μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικών και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Γενικού Ισολογισμού και Ελέγχου του Απολογισμού και Προϋπολογισμού του Κράτους.

Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ της Πνευματικής Εστίας Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά

Είναι παντρεμένος με την Δόμνα Κυρζοπούλου, δικηγόρο, με την οποία έχουν τρία παιδιά : Τον Διονύση, τη Δανάη και την Αλίκη.

Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης

Ιστοσελίδα
https://www.mindev.gov.gr/

Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1972, στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αναστάσιο-Αλκαίο.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Το 1993 ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ».

Εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2007 και του 2009 με το πολιτικό κόμμα του ΛΑΟΣ.

Τον Φεβρουάριο του 2012, προσχώρησε στο πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα. Εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του 2012 και του 2015.

Το 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και το 2013 Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στις 18 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου.

Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υφυπουργός αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική

Σίμος Κεδίκογλου

Τόπος και ημερομηνία Γέννησης: 14 Νοεμβρίου 1963 στην Αθήνα
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος με ένα παιδί
Επάγγελμα: Δημοσιογράφος
Ξένες Γλώσσες: Ρωσική, Αγγλική, Γαλλική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
Εξελέγη Βουλευτής Ευβοίας με τη Ν.Δ στις εκλογές του 2004, 2007, 2009, 2012, 2015 και 2019.
Διετέλεσε Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το διάστημα 2012 έως 2014.
Είναι μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.
Επίσης, είναι επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Πολιτικές/ Κοινωνικές Δραστηριότητες
Έχει διατελέσει πολιτικός, κοινοβουλευτικός και διπλωματικός συντάκτης στις εφημερίδες «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΠΟΦΑΣΗ» και «ΧΩΡΑ». Παράλληλα παρουσίασε και συμμετείχε σε εκπομπές σειράς τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών (ΕΡΤ, MEGA, FLASH κα). Υπήρξε για πολλά έτη συνεργάτης της εκπομπής World Report του CNN International, ενώ συνεργάστηκε σε εκπομπές επικαιρότητας και στην εκπομπή “Q&A” του CNN, στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Υφυπουργός αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία & την Εξωστρέφεια

Κώστας Φραγκογιάννης

Ιστοσελίδα
https://www.mfa.gr/index.html

Ο Κώστας Φραγκογιάννης γεννήθηκε το 1959 στην Καβάλα όπου και ολοκλήρωσε την βασική του εκπαίδευση. Μετά την αποφοίτηση του από το Βρετανικό Ινστιτούτο Marketing (HND), συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική αποκτώντας BS στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, και MBA στο International Management & στα Συστήματα Πληροφορικής, από το University of San Francisco.

Έχει διατελέσει για πάνω από 30 χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος σε σημαντικές επιχειρήσεις και ομίλους όπως η Εμπορική Τράπεζα, η Interbank, η Δέλτα, ο Όμιλος Βασιλάκη, ο Ant1, o Όμιλος Βιοχάλκο, η Vivartia και o Όμιλος Chipita του οποίου υπήρξε και ιδρυτικό μέλος των Διεθνών του δραστηριοτήτων πριν από 24 χρόνια. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του ως αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας ήταν Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου Chipita συνεισφέροντας σημαντικά στην περαιτέρω διεθνή του πορεία και εξέλιξη.

Έχοντας διαχειριστεί με επιτυχία αναπτυξιακά έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε όλο τον κόσμο, έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στη διαπραγμάτευση με φορείς της εκάστοτε χώρας επένδυσης. Μέσα δε από τον ρόλο του στην ανάπτυξη και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων έχει συνεισφέρει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα δημιουργήσει σημαντική υπεραξία σε κάθε χώρα δραστηριοποίησης. Έχει ηγηθεί συνολικά 18 επενδύσεων παραγωγικού χαρακτήρα σε 16 χώρες, 9 κοινοπρακτικών επενδύσεων, 5 εξαγορών και τέλος, της ίδρυσης πολλαπλών εταιρειών εμπορικού χαρακτήρα σε δεκάδες χώρες.

Μέσω της πολυετούς και διεθνούς δραστηριότητάς του, έχει αποκτήσει πλήρη και σύγχρονη αντίληψη όσων απαιτούνται για την αποτελεσματική προσέλκυση ξένων επενδύσεων, προώθηση των εξαγωγών και ανάπτυξη στη διεθνή οικονομία.

Γενικός Γραμματέας Συντονισμού

Θανάσης Κοντογεώργης

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση, στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ (Master in Public Policy-Harvard Kennedy School of Government).

Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και ιδρυτής-δικηγόρος της ΚΤΑ Legal, με πολυετή πείρα στην εκπροσώπηση επιχειρήσεων, φορέων του δημοσίου και συλλογικών οργανώσεων.

Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ρώσικα.

Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014,παρέχοντας υποστήριξη στο γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Διετέλεσε μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων(ΕΛΤΕ).

Συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ καθώς στην κατάρτιση πλήθους νομοσχεδίων για τη φορολογική και λογιστική νομοθεσία, τις επιχειρήσεις, το τραπεζικό σύστημα.

Από τον Ιούλιο του 2019 είναι Γενικός Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης.

Πρόεδρος ΔΣ της ΕΛΟΠΥ

Απόστολος Τουραλιάς

Ιστοσελίδα
https://fishfromgreece.com/

Με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας και ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας Ανδρομέδα ΑΕ όπου έχει διατελέσει Διοικητικός Διευθυντής, Διευθυντής Λειτουργιών, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Διευθυντής Πωλήσεων & Παραγωγής και Εμπορικός Διευθυντής. Σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Προγραμματισμού Παραγωγής & Πωλήσεων στον όμιλο Avramar.

H αποτελεσματική και διαχρονική θεσμική δράση του, τον έχει αναδείξει εκλεγμένο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας «Αναπτυξιακή Εχινάδων και Δυτικών Ακτών Αιτωλοακαρνανίας ΑΕ» και μέλος της «Θεσπρωτών ΠΟΑΥ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης) ΑΕ».

Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Χριστιάνα Καλογήρου

Η Χριστιάνα Καλογήρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Sc) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με θέμα τις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στους Διοικητικούς και Αναπτυξιακούς Τομείς.

Έχει εργαστεί επί 20ετία στον ιδιωτικό τομέα. Έχει εκπονήσει μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά σε πρωτοβουλίες που αφορούν σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, γαλάζιας οικονομίας και επιχειρηματικότητας, προστασίας περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και σε θέματα που αφορούν στη σύγχρονη γυναίκα.

Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής του νομού Λέσβου με την Νέα Δημοκρατία. Το 2012 ανέλαβε τη θέση Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου του Υπουργείου Εσωτερικών. Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2021 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τον Απρίλιο του 2021 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Νεκτάριος Φαρμάκης

Ιστοσελίδα
https://www.pde.gov.gr/

Νεκτάριος Φαρμάκης γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στο Αγρίνιο όπου ολοκλήρωσε και τις εγκύκλιες σπουδές του.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, λαμβάνοντας πτυχίο και μεταπτυχιακό με κατεύθυνση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.

Από το 2006 μέχρι και το 2019 (οπότε και εκλέχτηκε Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας), άσκησε το επάγγελμα του Δικηγόρου. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου και από το 2013, διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Εύη Χρ. Παππά και πατέρας δύο παιδιών, της Αρετής και του Θανάση.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 και σε ηλικία 30 ετών, εξελέγη πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με την παράταξη «Ζούμε Δυτικά». Στις επόμενες περιφερειακές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό «Μαζί, να φτιάξουμε τον τόπο μας», ενώ στις περιφερειακές εκλογές του 2019 τέθηκε επικεφαλής της παράταξης «Όλα από την αρχή», η οποία και κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 56,38% (β’ γύρος). Ορκίστηκε Περιφερειάρχης στις 29 Αυγούστου 2019 και ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΕΝ.Π.Ε.

Διευθύνουσα Σύμβουλος ΝΑΥΣ

Ιωάννα Αργυρού

Ιστοσελίδα
https://nays.gr/el/

Η Ιωάννα Αργυρού, είναι Βιολόγος / Ιχθυολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Δραστηριοποιείται στον τομέα της Αλιείας, των Υδατοκαλλιεργειών, του Περιβάλλοντος και των ΑΠΕ ως Μελετήτρια και Τεχνικός Σύμβουλος ανάπτυξης και εφαρμογών.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία και ιδιαίτερη τεχνογνωσία σε θέματα εκπόνησης και εφαρμογής μελετών, διαχείρισης και αξιολόγησης επενδύσεων. Έχει μετάσχει ως ειδικός επιστήμονας σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. ή Εθνικούς Πόρους, αναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την αξιοποίηση – υλοποίησή τους. Έχει πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στο γνωστικό και επιστημονικό αντικείμενό της δραστηριοποιείται τα τελευταία 23 χρόνια μέσω της εταιρείας «ΝΑΥΣ», της οποίας είναι ιδρύτρια.

H «ΝΑΥΣ» εξειδικεύεται σε Μελέτες και Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα Βιώσιμης Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, Περιβάλλοντος και περιβαλλοντικής αδειοδότησης, παρακολούθηση Κλιματικής Αλλαγής. Δραστηριοποιείται επίσης στο Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό και τη Γαλάζια Ανάπτυξη σε παράκτιες, νησιωτικές και υπεράκτιες περιοχές, στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και τον σχεδιασμό επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες μελετητή και συμβούλου στις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο πλαίσιο της Πράσινης Ανάπτυξης, αντίστοιχες υπηρεσίες για τον εναλλακτικό Τουρισμό, τα Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας, Marketing και εξειδικευμένες υπηρεσίες για την τυποποίηση και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

Η «ΝΑΥΣ» υπήρξε πρωτοπόρος στο σχεδιασμό και τη δημιουργία Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας (Π.Ο.Α.Υ.) στην Ελλάδα μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες και με έμφαση στις χωροταξικές επιλογές με τις βέλτιστες και πολλαπλές συνέργειες και αλληλεπιδράσεις των επενδύσεων με τις τοπικές κοινωνίες.

Η Ιωάννα Αργυρού έχει συμπεριληφθεί ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων Εμπειρογνωμόνων από το έτος 2009 και είναι μέλος της Βάσης Δεδομένων Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων για την Ευρωπαϊκή Έρευνα και Καινοτομία (CORDIS) από το έτος 2013.

Υπήρξε συνιδρύτρια και διατελεί Μέλος Δ.Σ. της «Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας Υδατοκαλλιέργειας» (Ε.ΤΕ.Π.Υ), που σχεδιάστηκε στρατηγικά και λειτουργικά από την «ΝΑΥΣ», συμμέτοχος και διαχειρίστρια του διπλώματος ευρεσιτεχνίας με τον τίτλο «ΙΧΘΥΟΚΟΙΤΙΔΑ» για την προστασία και την αύξηση του πληθυσμού των ιχθύων με σκοπούμενη την ενίσχυση των αλιέων.

Υπουργός Οικονομικών

Χρήστος Σταϊκούρας

Ιστοσελίδα
https://www.minfin.gr/

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1973.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 (Μάιος και Ιούνιος), του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο) και του Ιουλίου του 2019.

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ.
Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.
Από τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College) και Διδάκτορας στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (PhD in Banking and Finance) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (City University).

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2004-2007), Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006-2018) και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών, City και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Στο έργο του έχουν αναφερθεί επιστήμονες σε πάνω από 2.600 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά.
Έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank.

Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Νίκος Παπαθανάσης

Ιστοσελίδα
https://www.mindev.gov.gr/

Ο Νίκος Παπαθανάσης, είναι μηχανολόγος μηχανικός, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Αεροναυπηγική.

Ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο το 1984 στην Αεροναυπηγική εταιρεία DeHavilland (νυν Bombardier) στο Τορόντο. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας .

Εργάσθηκε για εικοσιτέσσερα έτη σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών του Ιδιωτικού τομέα καθώς και εισηγμένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η εμπειρία του συμπεριλαμβάνει και τη διοίκηση εταιρειών αστικών συγκοινωνιών δημοσίου ενδιαφέροντος όπως Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ. Από το 2008 έως το 2010 ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών και Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ).

Στα τριανταπέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, την ωρίμανση επενδύσεων, την αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό λειτουργίας εταιρειών με συνακόλουθο αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.

Το 2016 ανέλαβε με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τη γενική διεύθυνση του κόμματος.

Στις 8 Ιουλίου 2019, διορίστηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 4 Αυγούστου 2020, αναβαθμίστηκε σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας

Ιωάννης Σμυρλής

Ιστοσελίδα
https://www.mfa.gr/

Ο κ. Γιάννης Σμυρλής είναι Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Διετέλεσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε., 2013-2014. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στον Ο.Δ.Ι.Ε. A.E. 2009-2010. Διετέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 2007-2009 και Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Σ.Ε.Π.Ε. την περίοδο 2005-2007.

Είναι ο πρώτος Έλληνας, ο οποίος πέτυχε να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) 2007-2009, της μεγαλύτερης δηλαδή πολιτικής νεολαίας στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Ν.Δ 2013-2019 ενώ την ίδια περίοδο διετέλεσε Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. Την περίοδο εκείνη καλλιέργησε προσωπικές σχέσεις με σημαντικούς παράγοντες στις Βρυξέλλες και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Υπήρξε Ευρωπαίος υπότροφος του German Marshall Foundation των ΗΠΑ, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Συνέλευσης των Νέων της Ε.Ε. για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα (2003), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (Ε.Ε.Π.Ε.) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Αιγαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Ναυσιπλοΐας.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2009. Η επαγγελματική του δραστηριότητα εκτείνεται στο χώρο της εστίασης, του εμπορίου και των εισαγωγών-εξαγωγών.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών

Χρήστος Ι. Μπούρας

Ο Χρήστος Ι. Μπούρας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής με γνωστικό αντικείμενο Αλγόριθμοι και Εφαρμογές σε Δίκτυα και Τηλεματική και Νέες Υπηρεσίες.

Στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής διδάσκει τα μαθήματα Τηλεματική, Ευρυζωνικές Τεχνολογίες και Δίκτυα Δημόσιας Χρήσης και Διασύνδεση Δικτύων σε προπτυχιακό επίπεδο και Αλγοριθμικά Θέματα Δικτύων και Τηλεματικής σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν 5G και Επόμενων Γενεών Δίκτυα, Ανάλυση της Απόδοσης Δικτυακών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Δίκτυα και Πρωτόκολλα Η/Υ, Κινητές και Ασύρματες Επικοινωνίες, Τηλεματική και Νέες Υπηρεσίες, Ηλεκτρονική Μάθηση, Δικτυακά Εικονικά Περιβάλλοντα, Θέματα Χρέωσης και Ποιότητας Υπηρεσιών σε Δίκτυα και Υπηρεσίες, Θέματα Παγκόσμιου Ιστού.

Έχει πάνω από 500 δημοσιεύσεις σε διεθνή βιβλία και περιοδικά καθώς και συνέδρια. Είναι μέλος σε εκδοτικές επιτροπές διεθνών περιοδικών και επιτροπών οργάνωσης και προγράμματος και κριτής σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια της ερευνητικής περιοχής του. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά και αναπτυξιακά ελληνικά και διεθνή έργα και είναι συγγραφέας 9 βιβλίων στα ελληνικά και εκδότης σε 1 στα αγγλικά.

Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία σε Σχεδιασμό και Ανάλυση Δικτύων και Τηλεματικών Υπηρεσιών, Πρωτοκόλλων Δικτύων, Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Τεχνοοικονομικών Μοντέλων για Ευρυζωνικές Υποδομές και Υπηρεσιών Εκπαίδευσης από Απόσταση.

Διευθύνων Σύμβουλος ΟΚΑΑ

Απόστολος Αποστολάκος

Ιστοσελίδα
https://www.okaa.gr/

Ο Απόστολος Αποστολάκος γεννήθηκε το 1967 στον Πειραιά, είναι κάτοχος πτυχίου Diploma in Business Studies και MBA του Nottingham Trent University και διαθέτει επαγγελματική εμπειρία 30 ετών.

Από το 1988 έως το 1990 εργάστηκε στην ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ του ΟΜΙΛΟΥ Π.ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ, ενώ μετά και για 12 χρόνια, από το 1991 έως το 2003, στην ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. σε διευθυντικές θέσεις Πωλήσεων, όπως Διευθυντής Πωλήσεων Λιανικής και Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων.

Από το 2003 έως το 2006 εργάσθηκε ως Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Εξαγωγών στην CRETA FARM A.Ε ενώ από το 2007 έως και το 2018 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Σύμβουλος Διοίκησης στην ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

Από το 2018 έως την ανάληψη των καθηκόντων του στον ΟΚΑΑ εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Από τον Ιανουάριο του 2020 εργάζεται στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) ως Διευθύνων Σύμβουλος (CEO)

Ευρωβουλευτής, Μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων

Πέτρος Κόκκαλης

Σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία στο πανεπιστήμιο Hampshire, με μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση στο Harvard Kennedy School of Government. Ως αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, αναμόρφωσε τον σύλλογο σε μία εκ των κορυφαίων επαγγελματικών ομάδων στην Ευρώπη.

Υπήρξε επίσης ιδρυτικός πρόεδρος της Super League Ελλάδας. Είναι συνιδρυτής και γραμματέας της βραβευμένης από τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία του Περιβάλλοντος (IUCN) ΜΚΟ «Οργάνωση Γη».

Διακεκριμένο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Πειραιά (2014 – 2019), τον οποίο ανέδειξε σε πρωτοπόρο δήμο προώθησης της επιχειρηματικότητας και στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη θαλάσσια οικονομία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βράβευσε την πρωτοβουλία του Blue Growth Piraeus στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2018.

Συμμετείχε καθοριστικά στην ανθρωπιστική υποστήριξη του μεγάλου προσφυγικού κύματος κατά την περίοδο 2015-2016.

Το 2019 εξελέγη Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

 1. Αντιπρόεδρος
  • Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Σερβίας
 2. Μέλος
  • Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων
 3. Αναπληρωτής
  • Επιτροπή Προϋπολογισμών
  • Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου
  • Επιτροπή Αλιείας
  • Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με το Ισραήλ
  • Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Ινδία

Καθηγητής Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Παναγιώτης Διον. Δημόπουλος

Ο Παναγιώτης Διον. Δημόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών, με γνωστικό αντικείμενο “Βοτανική και Οικολογία”. Από το 2000 έως το 2016 ήμουν μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Πατρών). Από το 2016 έως σήμερα υπηρετώ στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και η βασική του εμπειρογνωμοσύνη (1990-2021) περιλαμβάνουν τη διατήρηση και την οικολογία ειδών και οικοτόπων με στόχους την απογραφή, την παρακολούθηση, την αξιολόγηση και την χαρτογράφηση οικοτόπων και οικοσυστημάτων σε προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου, την χαρτογράφηση και αξιολόγηση της κατάστασης των οικοσυστημάτων και των οικοσυστημικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, την αξιολόγηση και ανάλυση της βιοποικιλότητας (στο επίπεδο των ειδών και των κοινοτήτων βλάστησης, οικοτόπων, τοπίων), την ανάπτυξη και επικαιροποίηση βάσεων δεδομένων για την χλωρίδα και την βλάστηση της Ελλάδας, την συμβολή στην σύνθεση της Εθνικής Αναφοράς σύμφωνα με το Άρθρο 17 (Οδηγία 92/43/ΕΟΚ) με την αξιολόγηση της κατάστασης διατήρησης των τύπων οικοτόπων της Ελλάδας και της Κύπρου, την συμβολή στον σχεδιασμό πολιτικών διατήρησης της φύσης και στην καθιέρωση και θεσμοθέτηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Βιοποικιλότητα και του Σχεδίου δράσης για την εφαρμογή της στην Ελλάδα.

Έχει δημοσιεύσει 137 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (1990-2021), έχει 112 συμμετοχές με ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια και 95 συμμετοχές με ανακοινώσεις σε Εθνικά Συνέδρια.

Έχει συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής και έχει συντονίσει μέχρι σήμερα 40 εθνικά και 20 ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Έχει επιβλέψει 8 διδακτορικές διατριβές που έχουν ολοκληρωθεί, ενώ στην τρέχουσα περίοδο είναι επιβλέπων σε 5 διδακτορικές διατριβές που εκπονούνται στο Τμήμα Βιολογίας. Έχει επιβλέψει περισσότερες από 30 μεταπτυχιακές διατριβές και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από τριάντα (30) 7μελείς εξεταστικές επιτροπές διδακτορικών διατριβών και σε περισσότερες από δεκαπέντε (15) 3μελείς επιτροπές.

Έχει υπάρξει και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα:

 1. Επιστημονικός συντονιστής :
  • για την προετοιμασία και την έκδοση σε 10 τόμους της χλωρίδας της Ελλάδας (Flora of Greece), 110 χρόνια μετά την πρώτη και μοναδική που υπάρχει μέχρι σήμερα Χλωρίδα της Ελλάδας (Conspectus Flora Graeca, 1904-1908),
  • για την έκδοση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα και του Σχεδίου Δράσης για την Εφαρμογή της στην Ελλάδα (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2013-2014),
  • ομάδας εργασίας για την εφαρμογή πολιτικών για την προστασία της φύσης στην Ελλάδα με έμφαση στο δίκτυο Natura 2000 (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2013-2014)
 2. Εθνικός εκπρόσωπος για την χαρτογράφηση και την αξιολόγηση των οικοσυστημάτων και των υπηρεσιών τους (ομάδα εργασίας MAES, 2014-σήμερα)
  Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Natura 2000 (2020-2023), ενώ από το 2010-2013 ήμουν Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Natura 2000.
 3. Μέλος Editorial Board 10 Διεθνών επιστημονικών περιοδικών, συγγραφέας 18 βιβλίων, συμμετοχή στην επιστημονική επιμέλεια εκδόσεων και μετάφραση κεφαλαίων 2 διδακτικών συγγραμμάτων (Οικολογία, Βιολογία Φυτών).

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων

Αθανάσιος Στάβερης

Ο Αθανάσιος Στάβερης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό σε εφαρμοσμένη Φυσική και Μαθηματικά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διδακτορικό στην Φυσική Υψηλών Ενεργειών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA for Executives από το Πανεπιστήμιο του Plymouth.

Διαθέτει ακαδημαϊκή εμπειρία στον Τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών δουλεύοντας ως ερευνητής στο διεθνές πείραμα του CDF στο Fermilab των ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει ευρωπαϊκή υποτροφία (RTN scholarship) και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Πίζας (ΙΝFN Sezione di Pisa). Επιπλέον διαθέτει υπερδεκαετή εμπειρία στην σχεδίαση και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων ΤΠΕ στον ιδιωτικό τομέα δουλεύοντας σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων, στην χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής Εκμάθησης (ΑΙ/ML) και ανάλυσης κειμένου με χρήση μεθοδολογιών NLP (Νatural Language Processing). Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου είχε ιδιαίτερη συμβολή στην διαχείριση θεμάτων κυβερνοασφάλειας και στην ολοκλήρωση της υπηρεσίας 112 σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Διευθυντής Ερευνών, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών

Ιωάννης Νέγκας

Ο Δρ. Ιωάννης Νέγκας κατέχει πτυχίο στην Επιστήμη της Αλιείας από το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ του Ηνωμένου Βασιλείου και διδακτορικό στη διατροφή Μεσογειακών εκτρεφόμενων ψαριών από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Εργάζεται στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών ως Διευθυντής Ερευνών και αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών (ΙΘΒΒΥΚ), στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Διατροφής ιχθύων για πάνω από είκοσι πέντε χρόνια.

Μεταξύ των ερευνητικών δραστηριοτήτων του περιλαμβάνονται οι τεχνικές διαχείρισης τροφών, η αξιολόγηση της διατροφικής ποιότητας των πρώτων υλών ως δυνητικών συστατικών σε δίαιτες ψαριών, διατροφικές απαιτήσεις εκτρεφόμενων ειδών υδατοκαλλιέργειας, τεχνολογίες παραγωγής ιχθυοτροφών, επίδραση της διατροφής στην ποιότητα, το σύστημα υγείας και άμυνας των εκτρεφόμενων ψαριών.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, έχει παραγάγει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει πάνω από 80 εργασίες σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια.

Επίσης, είναι συγγραφέας κεφαλαίων σχετικών με τη διατροφή ψαριών.

Έχει εργαστεί ως προσκεκλημένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Ηπείρου και έχει πολυετή συνεργασία με το κλάδο ιχθυοτροφών και ιχθυοκαλλιέργειας.

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

Νίκος Χατζηνικολάου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γεννήθηκε στις 9/10/1962 στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1983 ως εκπαιδευτικός συντάκτης στη «Μεσημβρινή».

Μετά τη βράβευσή του απο το ίδρυμα Μπότση, το 1984, «μπαίνει» στο πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάζεται με την «Ακρόπολη της Κυριακής», το «Εθνος» και τα περιοδικά «Ένα» και «Status».

Έχει εργασθεί και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΘΗΝΑ 9.84 -μετέχοντας στην ιδρυτική επιτροπή του σταθμού- ΕΡΑ, SKY 100.4, PLANET και STATUS FM.

Το 1989 ξεκίνησε η συνεργασία του με το MEGA. Από το 1998 έως το 2003 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού.

Από το 2003 έως το 2007 βρίσκεται στον Alpha ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης και Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού.

Από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάζεται με το Alter.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ίδρυσε μαζί με τον Ανδρέα Κουρή τον όμιλο REAL GROUP, στον οποίο ανήκουν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Real FM 97,8» της Αθήνας, ο «REAL FM 107,1» της Θεσσαλονίκης, o «Ελληνικός 93,2» της Αθήνας, η κυριακάτικη εφημερίδα «REAL NEWS» και το ενημερωτικό portal
«Real.gr».

Το 2012 δημιούργησε το προσωπικό του site-blog «Enikos.gr» και το οικονομικό blog «Enikonomia.gr».

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο 2016, συνεργάζεται με το Star Channel

Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA).

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert

Μαριάνα Πυργιώτη

Ιστοσελίδα
https://domeconsulting.eu/

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και media training στο BBC Academy.

Εργάστηκε επί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Από το 1994 κατείχε και managerial θέσεις σε ΜΜΕ (αρχισυντάκτρια, διευθύντρια σύνταξης, Γενική Διευθύντρια και Σύμβουλος έκδοσης). Το 2011 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια του φιλελεύθερου think tank “Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.”

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική της καριέρα συνεργάστηκε από το 1998 ως media trainer για «παραδοσιακό» και cyber crisis management σε μεγάλες εταιρείες PR και Επικοινωνίας (Civitas, Stratcom, McCann Ericson, Newton/Gravity κ.α ). Μετείχε σε πάνω από 25 projects μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών όπως PETROLA HELLAS, HELLENIC PETROLEUM (ELPE), LAFARGE BETON, HALYPS BUILDING MATERIALS, ITALCEMENTI GROUP, REGENCY CASINO THESSALONIKI, HSBC, CREDIT AGRICOLE LIFE, DELTA, KATSELIS, GOODY’S, EVEREST, CARREFOUR, GENESIS FARMA και άλλες.

Δημοσιογράφος

Γιάννης Πολίτης

Ιστοσελίδα
https://www.real.gr/

Ο Γιάννης Πολίτης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής επί 35 χρόνια. Ξεκίνησε το 1984 στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στην οποία εργάστηκε 28 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος, ενώ διετέλεσε και προϊστάμενος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας. Το 1988 έγινε μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Ήταν μέλος της πρώτης δημοσιογραφικής ομάδας του MEGA CHANNEL, στο οποίο εργάστηκε επί 14 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών. Έχει διατελέσει, επί 9 συνολικά χρόνια, Γενικός Διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνα 9.84, City και Βήμα FM. Από το 2004 έως το 2013, εργάστηκε στη Δημόσια Τηλεόραση (πρώην ΕΡΤ) ως πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών.

Σήμερα είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Real News, πολιτικός αναλυτής στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής Χ2 στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, εκδότης της ηλεκτρονικής εφημερίδας «politisonline», επίτιμος καθηγητής, καθώς και εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού EPLO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου), Παράλληλα, διδάσκει το μάθημα «Πηγές Ενημέρωσης» στο τμήμα ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Έχει διδάξει επίσης στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Είναι Πρέσβης Καλής Θελήσεως των Special Olympics της Αθήνας και του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.)

Έχει βραβευτεί από:

 • Το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασιλείου Μπότση «για την ολοκληρωμένη και αντικειμενική παρουσίαση των θεμάτων του, τις επιτυχίες του με αρκετές αποκλειστικότητες στο πολιτικό ρεπορτάζ και την ευπρεπή παρουσία του στην Τηλεόραση»
 • Από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, στο πλαίσιο της «2ης εκδήλωσης βράβευσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα», η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 150η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
 • Από την Ένωση Δημάρχων Αττικής «για την αντικειμενικότητά του στην άσκηση του λειτουργήματός του».
 • Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λευκάδας για την προσφορά του στο νησί.

Γεννήθηκε το 1961 στο Μεγανήσι Λευκάδας και έχει σπουδάσει ΜΜΕ (Queen Margaret University, Edinburgh) και MBA (East London University).

Δημοσιογράφος

Βάσω Αγγελέτου

Με σπουδές στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, η Βάσω Αγγελέτου ειδικεύεται στο διεθνές και εγχώριο οικονομικό ρεπορτάζ, με έμφαση στις τράπεζες και την χρηματοοικονομική τεχνολογία.

Από το 2008 εργάζεται ως δημοσιογράφος σε έγκριτους ιστότοπους ενημέρωσης, συνδυάζοντας τις οικονομικές της γνώσεις με το πάθος της για τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση που σέβεται τον αναγνώστη.

Αρχισυντάκτης Realnews

Αλέξανδρος Κόντης

Ιστοσελίδα
https://www.real.gr/

Ο Αλέξανδρος Κόντης έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Είναι δημοσιογράφος από το 2002. Έχει εργαστεί σε κορυφαίες καθημερινές και εβδομαδιαίες εφημερίδες, σε περιοδικά δημοσιογραφικής ύλης, καθώς και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σήμερα, είναι αρχισυντάκτης στη Realnews καθώς και παραγωγός ενημερωτικής ραδιοφωνικής εκπομπής το Σαββατοκύριακο, στον RealFM 97,8.

ΒΙΝΤΕΟ

Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2021 - Άνοιγμα Συνεδρίου / Χαιρετισμοί

Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2021 - Άνοιγμα Συνεδρίου / Χαιρετισμοί

Συνέντευξη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού στον Νίκο Χατζηνικολάου

Συνέντευξη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού στον Νίκο Χατζηνικολάου

Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2021 - Προκλήσεις και προοπτικές: 2021-2030

Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2021 - Προκλήσεις και προοπτικές: 2021-2030

Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2021 - Χωροταξία: πυλώνας αειφόρου ανάπτυξης

Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2021 - Χωροταξία: πυλώνας αειφόρου ανάπτυξης

Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2021 - Οικονομική ανάπτυξη & ανταγωνισμός

Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2021 - Οικονομική ανάπτυξη & ανταγωνισμός

Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2021 - Περιβαλλοντική αειφορία και καινοτομία

Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2021 - Περιβαλλοντική αειφορία και καινοτομία


Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας | Ελλάδα 2021

«2021/2027: Οι αναπτυξιακές προκλήσεις και τα κρίσιμα ορόσημα»

Το 2ο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιεργειών διεξάγεται σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, καθώς η κρίση της πανδημίας COVID-19 επηρέασε δραματικά δεκάδες τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στον πλανήτη. Σε αυτό το νέο περιβάλλον οι ιχθυοκαλλιέργειες, ο δυναμικότερος κλάδος ζωικής παραγωγής προϊόντων διατροφής παγκοσμίως αναδεικνύεται ως κρίσιμος πυλώνας ανάπτυξης για την ΕΕ.

Η συνεχιζόμενη εξάρτηση των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς το 70% των προϊόντων που καταναλώνονται προέρχεται από τρίτες χώρες, καταδεικνύει την ανάγκη άμεσου επανασχεδιασμού της κοινοτικής πολιτικής με στόχο την αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής εντός ΕΕ.

Η Ελλάδα ως χώρα leader στις υδατοκαλλιέργειες ή στις ιχθυοκαλλιέργειες έχει μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, αλλά και ανάδειξης προϊόντων υψηλής ποιότητας. Ως εκ τούτων, πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου σχεδίου υδατοκαλλιεργειών της ΕΕ και να αναδείξει όλα τα πλεονεκτήματα από την ανάπτυξη του κλάδου. Ένας κλάδος που συνδυάζει την πρωτογενή παραγωγή με την εξαγωγική κατεύθυνση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη χρήση νέων έξυπνων τεχνολογιών. Η πολιτική ηγεσία από την ΕΕ και την Ελλάδα, ακαδημαϊκοί τεχνοκράτες και εκπρόσωποι του κλάδου θα συμμετάσχουν σε ένα γόνιμο διάλογο.

Άνοιγμα Συνεδρίου

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρωθυπουργός

Χαιρετισμοί

Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους
Μέσω βίντεο

Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους

Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών & Αλιείας

Ομιλητές

Σπήλιος Λιβανός

Σπήλιος Λιβανός

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης

Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης

Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
Σίμος Κεδίκογλου

Σίμος Κεδίκογλου

Υφυπουργός αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική
Κώστας Φραγκογιάννης

Κώστας Φραγκογιάννης

Υφυπουργός αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία & την Εξωστρέφεια
Θανάσης Κοντογεώργης

Θανάσης Κοντογεώργης

Γενικός Γραμματέας Συντονισμού
Απόστολος Τουραλιάς

Απόστολος Τουραλιάς

Πρόεδρος ΔΣ της ΕΛΟΠΥ
Χριστιάνα Καλογήρου

Χριστιάνα Καλογήρου

Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Γεωργία Κοτίνη

Γεωργία Κοτίνη

Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού ΥΠΕΝ
Νεκτάριος Φαρμάκης

Νεκτάριος Φαρμάκης

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Ιωάννα Αργυρού

Ιωάννα Αργυρού

Διευθύνουσα Σύμβουλος ΝΑΥΣ
Κωνσταντίνος Μπόκας

Κωνσταντίνος Μπόκας

Μέλος ΔΣ & Ταμίας της ΕΛΟΠΥ
Χρήστος Σταϊκούρας

Χρήστος Σταϊκούρας

Υπουργός Οικονομικών
Νίκος Παπαθανάσης

Νίκος Παπαθανάσης

Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
Ιωάννης Σμυρλής

Ιωάννης Σμυρλής

Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας
Χρήστος Ι. Μπούρας

Χρήστος Ι. Μπούρας

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών
Απόστολος Αποστολάκος

Απόστολος Αποστολάκος

Διευθύνων Σύμβουλος ΟΚΑΑ
Πέτρος Κόκκαλης

Πέτρος Κόκκαλης

Ευρωβουλευτής, Μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων
Παναγιώτης Διον. Δημόπουλος

Παναγιώτης Διον. Δημόπουλος

Καθηγητής Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Αθανάσιος Στάβερης

Αθανάσιος Στάβερης

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων
Ιωάννης Νέγκας

Ιωάννης Νέγκας

Διευθυντής Ερευνών, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών
Νίκος Χατζηνικολάου
Συντονιστής

Νίκος Χατζηνικολάου

Εκδότης - Διευθυντής Realnews
Μαριάνα Πυργιώτη
Συντονιστής

Μαριάνα Πυργιώτη

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert
Γιάννης Πολίτης
Συντονιστής

Γιάννης Πολίτης

Δημοσιογράφος
Βάσω Αγγελέτου
Συντονιστής

Βάσω Αγγελέτου

Δημοσιογράφος
Αλέξανδρος Κόντης
Συντονιστής

Αλέξανδρος Κόντης

Αρχισυντάκτης Realnews

Πρόγραμμα

*Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανανεώνεται διαρκώς.

Ασημένιος Χορηγός

Χορηγοί

Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη

Χορηγοί Επικοινωνίας

Διοργάνωση

Copyright 2021 DOME Consulting Firm. Designed by CBTV.

Αυτός ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies

Τα Cookies είναι αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μας βοηθάνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Τα Cookies μας είναι απόλυτα ασφαλή.

Με τη χρήση αυτού του Website, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

x