Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Ο Γεώργιος Γεωργαντάς είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Νομού Κιλκίς.

Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2022, διετέλεσε Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εξελέγη Βουλευτής τον Μάιο του 2012, ενώ επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους καθώς και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 και του Ιουλίου 2019. Από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, έπειτα από απόφαση του Προέδρου, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Νοέμβριο του 2014, με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης.

Προηγουμένως, ο Γιώργος Γεωργαντάς διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς.

Έχει ενεργή κοινοβουλευτική παρουσία, έχοντας μετάσχει σε διάφορες επιτροπές της Βουλής, όπως την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ενώ έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο, ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014 και της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018, σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS.

Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα και πατέρας δύο παιδιών.

Κοσμήτορας Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών

ΚΑΘ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΛΑΧΑΣ

Ο Γεώργιος Σαλάχας είναι Καθηγητής Φυσιολογίας και Θρέψης Φυτών του Τμήματος Γεωπονίας και Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτορας και μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, μέλος του ΠΣΕΚ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Αντιπρύτανης του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον Δευτερογενή Φυτικό Μεταβολισμό και στην οργανοληπτική αξία των Φυτικών προϊόντων, στην παραγωγή άνοσου πολλαπλασιαστικού υλικού, στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά, στον κύκλο ζωής του άνθρακα(Life Cycle Assessment), στη μακρά συντήρηση του έχτρα παρθένου ελαιόλαδου, στην Αεροπονική καλλιέργεια φυτών και στην ενυδριοπονία.

Υπήρξε διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και Επιστημονικός Υπεύθυνος ή μέλος της Ερευνητικής Ομάδας σε πλήθος Ερευνητικών Προγραμμάτων και μέλος πολλών συμβουλευτικών επιτροπών σε διδακτορικές διατριβές. Έχει 36 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και πλήθος επιστημονικών εργασιών σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι εφευρέτης του «Automated Aeroponic Plant Growing System», (PCT/GR2013/000069, WO/2014/102553) και έχει αναπτύξει την πρώτη επισκέψιμη Αεροπονική Φάρμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου καινοτομίας «Kannabis Hub» στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Τόπος και ημερομηνία Γέννησης: 14 Νοεμβρίου 1963 στην Αθήνα
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος με ένα παιδί
Επάγγελμα: Δημοσιογράφος
Ξένες Γλώσσες: Ρωσική, Αγγλική, Γαλλική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
Εξελέγη Βουλευτής Ευβοίας με τη Ν.Δ στις εκλογές του 2004, 2007, 2009, 2012, 2015 και 2019.
Διετέλεσε Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το διάστημα 2012 έως 2014.
Είναι μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.
Επίσης, είναι επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Πολιτικές/ Κοινωνικές Δραστηριότητες
Έχει διατελέσει πολιτικός, κοινοβουλευτικός και διπλωματικός συντάκτης στις εφημερίδες «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΠΟΦΑΣΗ» και «ΧΩΡΑ». Παράλληλα παρουσίασε και συμμετείχε σε εκπομπές σειράς τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών (ΕΡΤ, MEGA, FLASH κα). Υπήρξε για πολλά έτη συνεργάτης της εκπομπής World Report του CNN International, ενώ συνεργάστηκε σε εκπομπές επικαιρότητας και στην εκπομπή “Q&A” του CNN, στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1972, στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αναστάσιο-Αλκαίο.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Το 1993 ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ».

Εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2007 και του 2009 με το πολιτικό κόμμα του ΛΑΟΣ.

Τον Φεβρουάριο του 2012, προσχώρησε στο πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα. Εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του 2012 και του 2015.

Το 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και το 2013 Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στις 18 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου.

Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Πριν εμπλακεί με την πολιτική, εργάστηκε ως γεωπόνος σε διάφορες θέσεις και με διαφορετικές δραστηριότητες, μεταξύ αυτών και με τους συνεταιρισμούς.

Υπήρξε ελεύθερος επαγγελματίας, εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της Αγροτικής Τράπεζας, σύμβουλος βιολογικής γεωργίας, μελετητής σε αναπτυξιακά προγράμματα, αγροτικά και τουριστικά, και ιδιοκτήτης καταστήματος γεωργικών εφοδίων. Ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του απορρόφησε η ενασχόλησή του, συνδικαλιστική και επαγγελματική, με τους συνεταιρισμούς.

Μετά την εκλογή του ως βουλευτής Λακωνίας το 2015, συμμετείχε στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας όπου συμμετέχουν βουλευτές από 35 κράτη.

Συμμετείχε επίσης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου είναι μέλος μέχρι και σήμερα, ενώ αποτελεί μέλος και της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού.

Πριν εμπλακεί με την πολιτική, εργάστηκε ως γεωπόνος σε διάφορες θέσεις και με διαφορετικές δραστηριότητες, μεταξύ αυτών και με τους συνεταιρισμούς.

Γραμματέας Βουλής, Βουλευτής Χαλκιδικής, Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ

Ο Απόστολος Πάνας γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1979 στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα, στον Δήμο Νέας Προποντίδας.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος «Εφαρμοσμένης Πληροφορικής» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές αποκτώντας δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» και στην «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία ειδικής αγωγής και σε Εργαστήρια Ειδικής Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Έχει διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής και τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας –Θράκης, ενώ μέχρι την εκλογή του ως Βουλευτής ήταν διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Χαλκιδικής.

Κατά τα έτη 2010-2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις εθνικές εκλογές του 2012 και του 2015 ήταν υποψήφιος Βουλευτής της Χαλκιδικής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Εξελέγη Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Την περίοδο 2019-2021 έχει αναλάβει τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο επί θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διατελώντας μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Από τις 13/01/2022 είναι Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης “Ανάπτυξης & Επενδύσεων», ενώ παράλληλα συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή “Παραγωγής και Εμπορίου”, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή “Έρευνας και Τεχνολογίας” και στην “Ειδική Επιτροπή Διατλαντικών Εμπορικών Συμφωνιών” των Αντιπροσωπειών Εξωτερικού.

Τέλος εξελέγη Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων για την ΙΗ’ Βουλευτική περίοδο.

Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΥ

Ακαδημαϊκά προσόντα

 • Μεταπτυχιακό στη Βιολογική Ωκεανογραφία, Τμήμα Βιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Πτυχίο Βιολογίας, Τμήμα Βιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Επαγγελματική εμπειρία στον αλιευτικό τομέα

Πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στη συλλεκτική αλιεία, τις υδατοκαλλιέργειες, μεταποίηση αλιευτικών προϊόντων και διαχείριση υδάτινων οικοσυστημάτων από το 1980 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από τον Φεβρουάριο του 2012 Γενική Διευθύντρια Αλιείας, με καθήκοντα που περιλαμβάνουν ανάμεσα στα άλλα, τον συντονισμό και την διαμόρφωση θέσεων σε διάφορα θέματα σχετικά με τη συλλεκτική αλιεία, τη διαχείριση θαλάσσιων αλλά και εσωτερικών υδάτων, την εντατική και εκτατική υδατοκαλλιέργεια, τον έλεγχο των αλιευτικών δραστηριοτήτων και προϊόντων συμπεριλαμβανομένης της Ενιαίας Αρχής Ελέγχου του άρθρου 5 του κανονισμού ΕΕ 1224/2009, καθώς και την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων.

Προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία πριν από το ΥΠΑΑΤ

Οκτώβριος 1979 μέχρι Ιούνιος 1980 καθηγήτρια στη μέση εκπαίδευση (Λύκειο Τερψιθέας Γλυφάδας).

Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΟΠΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥΡΑΛΙΑΣ

Με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας και ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας Ανδρομέδα ΑΕ όπου έχει διατελέσει Διοικητικός Διευθυντής, Διευθυντής Λειτουργιών, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Διευθυντής Πωλήσεων & Παραγωγής και Εμπορικός Διευθυντής. Σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Προγραμματισμού Παραγωγής & Πωλήσεων στον όμιλο Avramar.

H αποτελεσματική και διαχρονική θεσμική δράση του, τον έχει αναδείξει εκλεγμένο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας «Αναπτυξιακή Εχινάδων και Δυτικών Ακτών Αιτωλοακαρνανίας ΑΕ» και μέλος της «Θεσπρωτών ΠΟΑΥ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης) ΑΕ».

Ευρωβουλευτής Ε.Λ.Κ., Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού

ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είναι οικονομολόγος νομικός και Ελληνίδα βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Είναι Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου (INTA), μέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON), μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO), μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG).

Είναι επίσης Πρόεδρος της διακοινοβουλευτικής ομάδας Transatlantic Friends of Israel.

Εργάστηκε, επί σειρά ετών, ως δικηγόρος, στις ΗΠΑ, ως εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως διευθυντικό στέλεχος εταιρείας συμβούλων, στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων και ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη Βουλευτής Ιωαννίνων το 2012. Εκλέχτηκε εκ νέου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το 2015, ως Βουλευτής Β’ Αθηνών.

Διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Δημοσιονομικής πολιτικής, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του think tank Friends of Europe και του Ελληνοαμερικανικού Πανεπιστημίου.

Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Η Χριστιάνα Καλογήρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Sc) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με θέμα τις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στους Διοικητικούς και Αναπτυξιακούς Τομείς.

Έχει εργαστεί επί 20ετία στον ιδιωτικό τομέα. Έχει εκπονήσει μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά σε πρωτοβουλίες που αφορούν σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, γαλάζιας οικονομίας και επιχειρηματικότητας, προστασίας περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και σε θέματα που αφορούν στη σύγχρονη γυναίκα.

Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής του νομού Λέσβου με την Νέα Δημοκρατία. Το 2012 ανέλαβε τη θέση Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου του Υπουργείου Εσωτερικών. Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2021 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τον Απρίλιο του 2021 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αντιπρόεδρος Τμήματος Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, Πανεπιστήμιο Πατρών

ΑΝ. ΚΑΘ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμ. Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών του Παν/μίου Πατρών.

Είναι Βιολόγος (Παν/μίου Πατρών) με εξειδίκευση στην Αλιεία & Καλλιέργεια Οστρακοδέρμων (Παν/μιο Bangor Ουαλίας, ΗΒ), την Διαχείριση Ποιότητας Αλιευτικών Προϊόντων & Μάρκετινγκ (Παν/μιο Ηull, HB) και την Aνάλυση Κινδύνων στις Υδατοκαλλιέργειες (Διδακτορικό Παν/νιο Γάνδης, Βέλγιο).

Εχει 30+ χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στις Υδατοκαλλιέργειες, στα οποία έχει υλοποιήσει περισσότερα από 35 βιομηχανικά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά έργα στον τομέα αυτό στην Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα.

Ως εμπειρογνώμων έχει διατελέσει σύμβουλος σε εθνικούς (ΣΕΘ, Yπ. Περ/ντος & Κλιματικής Αλλαγής) και διεθνείς φορείς & οργανισμούς (FAO-GFCM) στην Ευρώπη (ΕΕ, AquaTT) και τις ΗΠΑ (Monterey Bay Aquarium, Oceanic Institute of Hawaiι, NOAA).

Εχει δημοσιεύσει 40 εργασίες και 13 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και επιβλέψ(π)ει την εκπόνηση 3 διδακτορικών και πληθώρα Μεταπτυχιακών & Προπτυχιακών Εργασιών.

Διευθύνων Σύμβουλος ΟΚΑΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ

Ο Απόστολος Αποστολάκος γεννήθηκε το 1967 στον Πειραιά, είναι κάτοχος πτυχίου Diploma in Business Studies και MBA του Nottingham Trent University και διαθέτει επαγγελματική εμπειρία 30 ετών.

Από το 1988 έως το 1990 εργάστηκε στην ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ του ΟΜΙΛΟΥ Π.ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ, ενώ μετά και για 12 χρόνια, από το 1991 έως το 2003, στην ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. σε διευθυντικές θέσεις Πωλήσεων, όπως Διευθυντής Πωλήσεων Λιανικής και Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων.

Από το 2003 έως το 2006 εργάσθηκε ως Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Εξαγωγών στην CRETA FARM A.Ε ενώ από το 2007 έως και το 2018 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Σύμβουλος Διοίκησης στην ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

Από το 2018 έως την ανάληψη των καθηκόντων του στον ΟΚΑΑ εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Από τον Ιανουάριο του 2020 εργάζεται στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) ως Διευθύνων Σύμβουλος (CEO)

Γ. Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Δρ. Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ,

O Eυθύμιος Μπακογιάννης Δρ. Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, είναι επίκουρος καθηγητής στο Ε.Μ.Π.– ΣΑΤΜ, Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού με 15 χρόνια εμπειρίας στο συντονισμό και στην υλοποίηση πολεοδομικών και κυκλοφοριακών μελετών, την επίβλεψη κατασκευής έργων και τις διαδικασίες χρηματοδότησης τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους χρηματοδοτικούς οργανισμούς.

Έχει μετάσχει σε πλήθος μελετών και ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε. ή Εθνικού Πόρους (Υπουργεία – Δήμους) σε περισσότερους από 50 Φορείς.

Έχει συγγράψει δεκάδες επιστημονικά άρθρα και βιβλία στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 100 συνέδρια ως ομιλητής με σχετική θεματολογία.

Αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία του έχει συμβάλει από διάφορες θέσεις στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα.

Σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιογραφικό στο www.bakogiannis.eu

Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΡΕΛΙΔΗΣ

Ο Δρ. Πέτρος Βαρελίδης είναι Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π.. και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα σύνθετα υλικά και την ανακύκλωση.

Επίσης είναι απόφοιτος της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει σύμβουλος της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαχρονικά από το 2009.

Από τον Δεκέμβριο του 2019 εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Την περίοδο 2016 – 2021 ήταν Διευθυντής του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής (πρώην Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης).

Τις περιόδους 2005 – 2009 και 2013 – 2015 διετέλεσε Ακόλουθος Περιβάλλοντος στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην EE.

Από το 2012 ως το 2013, κατά την προετοιμασία και τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, υπηρέτησε, ως Ακόλουθος Περιβάλλοντος, στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ.

Προϊσταμένη Δ/νσης Υδατοκαλλιέργειας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΑΡΑ

Γεννήθηκε στην Κλένια της Κορινθίας.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών το 1980.

Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών M.Sc. «Έλεγχο Ρύπανσης Περιβάλλοντος» από το Πανεπιστήμιο Leeds της Αγγλίας το 1982.

Υπηρέτησε στην Εποπτεία Αλιείας Κορινθίας του τότε Υπουργείου Γεωργίας, τα έτη 1984-1995, με αρμοδιότητες αλιεία και υδατοκαλλιέργειες.

Το 1995 μετατέθηκε στη Δ/νση Αλιευτικών Εφαρμογών της Γενικής Δ/νσης Αλιείας του τότε Υπουργείου Γεωργίας και νυν Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αρμοδιότητες σε θέματα Διεθνών Οργανισμών, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στον αλιευτικό τομέα κλπ.

Το έτος 2011 μετακινήθηκε στη Δ/νση Υδατοκαλλιεργειών και την 1/1/2015 τοποθετήθηκε Προϊσταμένη της Δ/νσης Υδατοκαλλιεργειών όπου και παραμένει έως σήμερα.

Πρόεδρος Τμήματος Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, Πανεπιστήμιο Πατρών

ΚΑΘ. ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γιώργος Ν. Κατσέλης είναι πτυχιούχος Βιολογίας και διδάκτορας του Παν/μιου Πατρών (Βιολογίας Ιχθύων).

Είναι καθηγητής του τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου της Πάτρας με γνωστικό αντικείμενο «Μελέτη Ιχθυοπληθυσμών και Αλιευτική Εκμετάλλευση Παράκτιας Ζώνης».

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην βιολογία και την οικολογία των υδρόβιων ζώων και την εκμετάλλευση, προστασία και διαχείριση παράκτιων περιοχών.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και πάνω από 80 σε συνέδρια. Έχει συμμετάσχει στα 45 προγράμματα ως επιστημονικός υπεύθυνος ή ερευνητής.

Η επιστημονική αναγνώριση περιλαμβάνει περισσότερες από 700 παραπομπές στο Google Scholar (h = 16) και έχει προσκληθεί να κρίνει περισσότερα 50 άρθρα σε 21 διεθνή περιοδικά και 70 σε συνέδρια.

Διευθύνουσα Σύμβουλος ΝΑΥΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

Η Ιωάννα Αργυρού, είναι Βιολόγος / Ιχθυολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Δραστηριοποιείται στον τομέα της Αλιείας, των Υδατοκαλλιεργειών, του Περιβάλλοντος και των ΑΠΕ ως Μελετήτρια και Τεχνικός Σύμβουλος ανάπτυξης και εφαρμογών.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία και ιδιαίτερη τεχνογνωσία σε θέματα εκπόνησης και εφαρμογής μελετών, διαχείρισης και αξιολόγησης επενδύσεων. Έχει μετάσχει ως ειδικός επιστήμονας σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. ή Εθνικούς Πόρους, αναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την αξιοποίηση – υλοποίησή τους. Έχει πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στο γνωστικό και επιστημονικό αντικείμενό της δραστηριοποιείται τα τελευταία 23 χρόνια μέσω της εταιρείας «ΝΑΥΣ», της οποίας είναι ιδρύτρια.

H «ΝΑΥΣ» εξειδικεύεται σε Μελέτες και Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα Βιώσιμης Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, Περιβάλλοντος και περιβαλλοντικής αδειοδότησης, παρακολούθηση Κλιματικής Αλλαγής. Δραστηριοποιείται επίσης στο Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό και τη Γαλάζια Ανάπτυξη σε παράκτιες, νησιωτικές και υπεράκτιες περιοχές, στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και τον σχεδιασμό επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες μελετητή και συμβούλου στις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο πλαίσιο της Πράσινης Ανάπτυξης, αντίστοιχες υπηρεσίες για τον εναλλακτικό Τουρισμό, τα Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας, Marketing και εξειδικευμένες υπηρεσίες για την τυποποίηση και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

Η «ΝΑΥΣ» υπήρξε πρωτοπόρος στο σχεδιασμό και τη δημιουργία Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας (Π.Ο.Α.Υ.) στην Ελλάδα μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες και με έμφαση στις χωροταξικές επιλογές με τις βέλτιστες και πολλαπλές συνέργειες και αλληλεπιδράσεις των επενδύσεων με τις τοπικές κοινωνίες.

Η Ιωάννα Αργυρού έχει συμπεριληφθεί ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων Εμπειρογνωμόνων από το έτος 2009 και είναι μέλος της Βάσης Δεδομένων Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων για την Ευρωπαϊκή Έρευνα και Καινοτομία (CORDIS) από το έτος 2013.

Υπήρξε συνιδρύτρια και διατελεί Μέλος Δ.Σ. της «Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας Υδατοκαλλιέργειας» (Ε.ΤΕ.Π.Υ), που σχεδιάστηκε στρατηγικά και λειτουργικά από την «ΝΑΥΣ», συμμέτοχος και διαχειρίστρια του διπλώματος ευρεσιτεχνίας με τον τίτλο «ΙΧΘΥΟΚΟΙΤΙΔΑ» για την προστασία και την αύξηση του πληθυσμού των ιχθύων με σκοπούμενη την ενίσχυση των αλιέων.

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γεννήθηκε στις 9/10/1962 στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1983 ως εκπαιδευτικός συντάκτης στη «Μεσημβρινή».

Μετά τη βράβευσή του απο το ίδρυμα Μπότση, το 1984, «μπαίνει» στο πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάζεται με την «Ακρόπολη της Κυριακής», το «Εθνος» και τα περιοδικά «Ένα» και «Status».

Έχει εργασθεί και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΘΗΝΑ 9.84 -μετέχοντας στην ιδρυτική επιτροπή του σταθμού- ΕΡΑ, SKY 100.4, PLANET και STATUS FM.

Το 1989 ξεκίνησε η συνεργασία του με το MEGA. Από το 1998 έως το 2003 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού.

Από το 2003 έως το 2007 βρίσκεται στον Alpha ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης και Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού.

Από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάζεται με το Alter.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ίδρυσε μαζί με τον Ανδρέα Κουρή τον όμιλο REAL GROUP, στον οποίο ανήκουν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Real FM 97,8» της Αθήνας, ο «REAL FM 107,1» της Θεσσαλονίκης, o «Ελληνικός 93,2» της Αθήνας, η κυριακάτικη εφημερίδα «REAL NEWS» και το ενημερωτικό portal
«Real.gr».

Το 2012 δημιούργησε το προσωπικό του site-blog «Enikos.gr» και το οικονομικό blog «Enikonomia.gr».

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο 2016, συνεργάζεται με το Star Channel

Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA).

Co-founder Dome Consulting Firm & Communication Expert

ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και media training στο BBC Academy.

Εργάστηκε επί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Από το 1994 κατείχε και managerial θέσεις σε ΜΜΕ (αρχισυντάκτρια, διευθύντρια σύνταξης, Γενική Διευθύντρια και Σύμβουλος έκδοσης). Το 2011 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια του φιλελεύθερου think tank “Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.”

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική της καριέρα συνεργάστηκε από το 1998 ως media trainer για «παραδοσιακό» και cyber crisis management σε μεγάλες εταιρείες PR και Επικοινωνίας (Civitas, Stratcom, McCann Ericson, Newton/Gravity κ.α ). Μετείχε σε πάνω από 25 projects μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών όπως PETROLA HELLAS, HELLENIC PETROLEUM (ELPE), LAFARGE BETON, HALYPS BUILDING MATERIALS, ITALCEMENTI GROUP, REGENCY CASINO THESSALONIKI, HSBC, CREDIT AGRICOLE LIFE, DELTA, KATSELIS, GOODY’S, EVEREST, CARREFOUR, GENESIS FARMA και άλλες.

Διευθυντής Real FM

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ

Ο Γιώργος Χουδαλάκης σπούδασε δημοσιογραφία και εργάζεται στο ραδιόφωνο από το 1991. Έχει παρουσιάσει ραδιοφωνικές εκπομπές στους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, όπως ο Αntenna 97’2 FM, City 99,5, Parapolitika FM 90,1 και REAL FM 97,8.

Έχει επίσης εργαστεί στην τηλεόραση ως αρχισυντάκτης, παρουσιαστής δημοσιογραφικών εκπομπών και σχολιαστής σε πολιτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Sky, Star και Blue Sky.

Έχει επίσης υπάρξει τακτικός αρθογράφος σε εφημερίδες όπως η Real news ο Ριζοσπάστης κλπ.

Σήμερα είναι διευθυντής του REAL FM 97,8 και παρουσιάζει το πρωινό ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού.

Δημοσιογράφος

ΒΑΣΩ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ

Με σπουδές στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, η Βάσω Αγγελέτου ειδικεύεται στο διεθνές και εγχώριο οικονομικό ρεπορτάζ, με έμφαση στις τράπεζες και την χρηματοοικονομική τεχνολογία.

Από το 2008 εργάζεται ως δημοσιογράφος σε έγκριτους ιστότοπους ενημέρωσης, συνδυάζοντας τις οικονομικές της γνώσεις με το πάθος της για τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση που σέβεται τον αναγνώστη.

Αυτή την εποχή γράφει στο BusinessDaily και τη Real.

Με μια ματιά

Τα νέα δεδομένα, πολιτικές και δράσεις προσαρμογής.

Η νέα ενεργειακή κρίση σε συνδυασμό με την πολιτικοστρατιωτική ένταση στην καρδιά της Ευρώπης επηρεάζουν όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Μιας οικονομίας που ήδη δοκιμάστηκε για δύο χρόνια από την πανδημία. Οι Ιχθυοκαλλιέργειες ως πρωτογενής τομέας προϊόντων διατροφής έρχονται αντιμέτωπες με νέα δεδομένα.

Πως και πόσο επηρεάζεται η μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια από τη νέα κρίση;

Ποιες πολιτικές και ποια διορθωτικά μέτρα πρέπει να υιοθετηθούν για την ενίσχυση του κλάδου;

Κατά πόσο αλλάζει ο κεντρικός στρατηγικός σχεδιασμός;

Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προβληματισμού: Η δυναμική πορεία της ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με καινοτόμες δράσεις;

Κατά πόσο και πως θα επηρεάσει θετικά αυτή την πορεία ο θαλάσσιος χωροταξικός στρατηγικός σχεδιασμός σε όλα τα παραπάνω;

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στις εργασίες του συμποσίου με τη συμμετοχή πολιτικών από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, εκπροσώπων του ακαδημαϊκού χώρου, τεχνοκρατών και εκπροσώπων του κλάδου.

Δείτε τα βίντεο

img

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ 2022

img

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ 2022 - ΑΝΟΙΓΜΑ / ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

img

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Κ. Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

img

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ & ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

img

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

img

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030

img

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ 2022 - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ / ΚΛΕΙΣΙΜΟ

img

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ 2022 - ΧΟΡΗΓΟΙ

Νοέμβριος 25, 2022

25 ομιλητές

Συμμετοχή

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

DOME Consulting Firm

Αντωνία Αγγελάκου
+30 – 212 – 1052761
info@domeconsulting.gr

NEXT IS NOW

Μαρία Βλαχοσταμάτη
+30 – 211 – 2008380
nextisnow18@gmail.com

  Πρόγραμμα συμποσίου

  09:30 - 10:00
  Εγγραφές
  10:00 - 10:15
  Άνοιγμα Συμποσίου / Χαιρετισμοί
  Νίκος Χατζηνικολάου
  ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

  Εκδότης - Διευθυντής Realnews

  Γεώργιος Γεωργαντάς
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους
  Μέσω Βίντεο
  ΒΙΡΓΚΙΝΙΟΥΣ ΣΙΝΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ

  Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών & Αλιείας

  Καθ. Γεώργιος Σαλάχας
  ΚΑΘ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΛΑΧΑΣ

  Κοσμήτορας Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών

  10:15 - 10:45
  Συνέντευξη Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σ. Κεδίκογλου από τον κ. Ν. Χατζηνικολάου
  Σίμος Κεδίκογλου
  ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  Νίκος Χατζηνικολάου
  ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

  Εκδότης - Διευθυντής Realnews

  10:45 - 11:45 | Ενότητα Α
  Ενεργειακή Κρίση & Εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία: Πόσο και πως επηρεάζουν την μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια
  Εισηγητής
  Άδωνις Γεωργιάδης
  Μέσω βίντεο
  ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

  Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

  Συμμετέχοντες
  Σίμος Κεδίκογλου
  ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  Σταύρος Αραχωβίτης
  Ζωντανή σύνδεση
  ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

  πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ

  Απόστολος Πάνας
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ

  Γραμματέας Βουλής, Βουλευτής Χαλκιδικής, Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής

  Μαρίνα Πέτρου
  ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΥ

  Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  Ευθυμία Γιόκαλα
  ΕΥΘΥΜΙΑ ΓΙΟΚΑΛΑ

  Προϊσταμένη Δ/νσης Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος “Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια & Θάλασσα”, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  Απόστολος Τουραλιάς
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥΡΑΛΙΑΣ

  Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΟΠΥ

  Μαριάνα Πυργιώτη
  Συντονισμός
  ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

  Co-founder Dome Consulting Firm & Communication Expert

  11:45 - 12:45 | Ενότητα Β
  Η δυναμική προοπτική της Ελληνικής Υδατοκαλλιέργειας
   Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
  ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  Ευρωβουλευτής Ε.Λ.Κ., Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού

  Χριστιάνα Καλογήρου
  ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

  Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  Αν. Καθ. Ιωάννης Θεοδώρου
  ΑΝ. ΚΑΘ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

  Αντιπρόεδρος Τμήματος Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, Πανεπιστήμιο Πατρών

  Ιωάννης Χεκίμογλου
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ

  Γ.Γ. ΔΣ ΕΛΟΠΥ

  Απόστολος Αποστολάκος
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ

  Διευθύνων Σύμβουλος ΟΚΑΑ

  Γιώργος Χουδαλάκης
  Συντονισμός
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ

  Διευθυντής Real FM

  12:45 - 13:45
  Διάλειμμα / Γεύμα
  13:45 - 14:45 | Ενότητα Γ
  Στόχοι και προκλήσεις μέχρι το 2030
  Clara Eugenia Aguilera Garcia
  Μέσω βίντεο
  CLARA EUGENIA AGUILERA GARCIA

  Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης, Μέλος Επιτροπής Αλιείας

  Ευθύμης Μπακογιάννης,
  Ζωντανή σύνδεση
  ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ,

  Γ. Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Δρ. Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

  Πέτρος Βαρελίδης
  ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΡΕΛΙΔΗΣ

  Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

  Αγγελική Καλλαρά
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΑΡΑ

  Προϊσταμένη Δ/νσης Υδατοκαλλιέργειας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  Καθ. Κατσέλης Γεώργιος
  ΚΑΘ. ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Πρόεδρος Τμήματος Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, Πανεπιστήμιο Πατρών

  Ιωάννα Αργυρού
  ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

  Διευθύνουσα Σύμβουλος ΝΑΥΣ

  Βάσω Αγγελέτου
  Συντονισμός
  ΒΑΣΩ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ

  Δημοσιογράφος

  14:45 - 15:00
  Συμπεράσματα / Κλείσιμο Συμποσίου
  Μαριάνα Πυργιώτη
  Συντονισμός
  ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

  Co-founder Dome Consulting Firm & Communication Expert

  Ομιλητές

  Γεώργιος Γεωργαντάς

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους
  Μέσω βίντεο

  ΒΙΡΓΚΙΝΙΟΥΣ ΣΙΝΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ

  Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών & Αλιείας

  Καθ. Γεώργιος Σαλάχας

  ΚΑΘ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΛΑΧΑΣ

  Κοσμήτορας Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών

  Σίμος Κεδίκογλου

  ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  Άδωνις Γεωργιάδης
  Μέσω βίντεο

  ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

  Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

  Σταύρος Αραχωβίτης
  Ζωντανή Σύνδεση

  ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

  πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ

  Απόστολος Πάνας

  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ

  Γραμματέας Βουλής, Βουλευτής Χαλκιδικής, Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής

  Μαρίνα Πέτρου

  ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΥ

  Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  Ευθυμία Γιόκαλα

  ΕΥΘΥΜΙΑ ΓΙΟΚΑΛΑ

  Προϊσταμένη Δ/νσης Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος “Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια & Θάλασσα”, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  Απόστολος Τουραλιάς

  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥΡΑΛΙΑΣ

  Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΟΠΥ

   Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

  ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  Ευρωβουλευτής Ε.Λ.Κ., Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού

  Χριστιάνα Καλογήρου

  ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

  Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  Αν. Καθ. Ιωάννης Θεοδώρου

  ΑΝ. ΚΑΘ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

  Αντιπρόεδρος Τμήματος Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, Πανεπιστήμιο Πατρών

  Ιωάννης Χεκίμογλου

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ

  Γ.Γ. ΔΣ ΕΛΟΠΥ

  Απόστολος Αποστολάκος

  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ

  Διευθύνων Σύμβουλος ΟΚΑΑ

  Clara Eugenia Aguilera Garcia
  Μέσω βίντεο

  CLARA EUGENIA AGUILERA GARCIA

  Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης, Μέλος Επιτροπής Αλιείας

  Ευθύμης Μπακογιάννης,
  Ζωντανή Σύνδεση

  ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ,

  Γ. Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Δρ. Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

  Πέτρος Βαρελίδης

  ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΡΕΛΙΔΗΣ

  Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

  Αγγελική Καλλαρά

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΑΡΑ

  Προϊσταμένη Δ/νσης Υδατοκαλλιέργειας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  Καθ. Κατσέλης Γεώργιος

  ΚΑΘ. ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Πρόεδρος Τμήματος Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, Πανεπιστήμιο Πατρών

  Ιωάννα Αργυρού

  ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

  Διευθύνουσα Σύμβουλος ΝΑΥΣ

  Νίκος Χατζηνικολάου
  Συντονιστής

  ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

  Εκδότης - Διευθυντής Realnews

  Μαριάνα Πυργιώτη
  Συντονιστής

  ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

  Co-founder Dome Consulting Firm & Communication Expert

  Γιώργος Χουδαλάκης
  Συντονιστής

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ

  Διευθυντής Real FM

  Βάσω Αγγελέτου
  Συντονιστής

  ΒΑΣΩ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ

  Δημοσιογράφος

  Χρυσός Χορηγός

  Χορηγοί

  Με την υποστήριξη

  Υπό την αιγίδα

  Χορηγοί Επικοινωνίας

  Διοργάνωση

  Αυτός ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies

  Τα Cookies είναι αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μας βοηθάνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Τα Cookies μας είναι απόλυτα ασφαλή.

  Με τη χρήση αυτού του Website, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

  x